luni, 5 august 2013

CINE VA CONDUCE PNL MEHEDINTI?

Excluderile din PNL Mehedinţi dau semnalul de destrămare a USL

Amânată cu o săptămână, la solicitarea deputatului Viorel Palaşcă, şedinţa Biroului Permanent Judeţean interimar al PNL Mehedinţi s-a desfăşurat, sâmbătă, într-un club de fiţe din Drobeta Turnu Severin.
Şedinţa a fost condusă de Virgil Popescu, preşedintele interimar al PNL Mehedinţi, cel care asigură interimatul atunci când Marcel Vela nu poate participa la şedinţele de Birou Permanent Judeţean.

La şedinţă au fost prezenţi, între alţii, deputatul PDL Mihai Stănişoară, preşedinte interimar al PNL sector 4 Bucureşti, Daniel Cîrjan, preşedintele PNL Drobeta Turnu Severin, primarii dezertori din PDL ai comunelor Pristol, Tâmna şi Izboru Bârzii, doar 3 primari liberali (ai comunelor Bâcleş, Devesel şi Bălăciţa), precum şi câţiva membri de curând primiţi în rândurile PNL.

Pe ordinea de zi a BPJ interimar a PNL Mehedinţi a fost solicitarea viceprimarului Daniel Cîrjan de excludere din rândul liberalilor a lui Liviu Mazilu, fost preşedinte al organizaţiei judeţene şi actual consilier judeţean; Adriana Bădănoiu, vicepreşedinte a Consiliului Judeţean Mehedinţi; Romulus Vâlcu, consilier local al municipiului Drobeta Turnu Severin la al treilea mandat.

După două ore de discuţii – dezbateri, din care mai mult de jumătate din timp a fost folosit de deputatul Mihai Stănişoară, s-a trecut la vot, excluderea fiind aprobată de 80% dintre participanţi, primarii liberali opunându-se excluderii celor trei. Propunerea urmează să fie supusă aprobării Biroului Permanent Naţional al PNL de luni, 27 mai 2013, „decizie ce va fi pusă în aplicare, conform Statutului, în cel mai scurt timp” după cum a declarat, sigur pe el, Marcel Vela.

„Peste 80% dintre participanţi au votat excluderea celor trei, care s-a făcut conform Statutului aprobat la Congresul din februarie 2013. Fiind o stare emoţională nu doresc să dezvălui motivele excluderii celor trei şi nici să fac alte comentarii despre şedinţă”, a declarat Virgil Popescu, interimarul interimarului la conducerea PNL Mehedinţi.

Adriana Bădănoiu spune că nu știe de ce a fost dată afară: „Nu ştiu motivele excluderii mele şi a colegilor mei pentru că nu am fost invitaţi la şedinţa respectivă. Voi contesta decizia întrucât propounerea de excludere a mea trebuia să se facă de către Delegaţia Judeţeană Permanentă din care fac parte. Este clar că se doreşte să se facă loc celor dezertaţi din PDL, şi-i consider trădători pe colegii liberali alături de care am muncit şi obţinut rezultate remarcabile. In 2007, la europarlamentare, Filiala Mehedinţi s-a situatr pe locul 2 pe ţară cu 23,47 de procente, iar de atunci nu am coborât sub locul 7 pe ţară ca şi rezultate la toate campaniile ce s-au desfăşurat. Este evident că actuala conducere interimară a PNL Mehedinţi vrea să distrugă filiala liberală de la Mehedinţi”.

„Nu cunosc motivele excluderii mele din PNL, aşa cum nu am aflat nici până azi motivele dizolvării Biroului Permanent Judeţean al PNL Mehedinţi de anul trecut, când am fost îndepărtat din funcţia de preşedinte. Mai mult ca sigur excluderea mea din PNL are în vedere alegerile pentru o nouă conducere a PNL Mehedinţi, iar deputatul Viorel Palaşcă doreşte să fie sigur de victorie, neuitând că la cele patru confruntări anterioare a pierdut categoric în faţa mea. Nu ştiu cum va reacţiona Adrian Duicu, preşedintele PSD şi al Consiliului Judeţean Mehedinţi în faţa acestei situaţii nou create, dar mă gândesc că cel puţin moral ar trebui să ia atitudine faţă de deciziile actualei conduceri liberale de subordonare faţă de deputatul PDL Mihai Stanişoară. Sau poate îi convine situaţia care a făcut ca PSD Mehedinţi să-şi întărească poziţia în cadrul USL. Ceea ce s-a întâmplat la Mehedinţi este un semnal clar că USL –ul are o mare problemă şi sunt toate şansele ca Uniunea să se destrame”, a declarat Liviu Mazilu.
Romulus Vâlcu spune că acesta este doar primul pas dintr-o strategie mai largă: „Consider că excluderea este un început în încercarea de a scăpa de liberalii autentici şi ecluderile nu se vor opri aici, adică vor urma şi în teritoriu, în comune, pentru ca cei ce doresc să pună mâna pe partid să nu mai aibă opoziţie la alegerile ce urmează să se desfăşoare la PNL Mehedinţi. Este posibil ca excluderile de săptămâna trecută să aibe consecinţe şi la nivelul USL Mehedinţi”.
„E decizia lor (a actualei conduceri a PNL Mehedinţi – n.r.) şi să se spele pe cap cu ea”. a declarat   Adrian Duicu.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Motive de excludere in PNL Mehedinţi


Situaţia în PNL Mehedinţi este mai neclară ca niciodată în istoria postdecembristă a acestei organizaţii politice. Recenta excludere a celor trei liberali din partid, respectiv Liviu Mazilu, Romulus Vâlcu şi Adriana Bădănoiu, a născut un haos de nedescris în rândurile mehedinţenilor ce au fost alături de doctrina liberală.
După cum a susţinut Liviu Mazilu întro conferinţă de presă organizată săptămâna trecută, propunerea de excludere a lui şi a celorlalţi doi liberali din rândurile partidului, a fost făcută de Daniel Cîrjan, preşedintele PNL Drobeta Turnu Severin. Reamintim cititorilor că, referitor la excluderea celor trei din PNL, preşedintele interimar al PNL Mehedinţi, Marcel Vela, a declarat că pentru excluderea Adrianei Bădănoiu au votat 147 de membri, pentru excluderea lui Romulus Vâlcu au votat 144 de membri, iar pentru excluderea lui Liviu Mazilu au votat 137 de membri din totalul de 160 de membri prezenţi în Delegaţia Permanentă a PNL. Totodată, mai trebuie amintit faptul că excluderea din PNL a lui Liviu Mazilu vine după ce, în octombrie 2012, Consiliul Naţional a PNL a hotărât demiterea acestuia din funcţia de preşedinte al PNL Mehedinţi, pierzând astfel şi posibilitatea de a participa la alegerile parlamentare pe un post de senator. Cât despre excluderea acestora, Liviu Mazilu susţinea într-un interviu acordat săptămânalului nostru, că vinovaţi de această decizie se fac; „noii veniţi din PDL şi celelalte cozi de topor, respectiv Virgil Popescu, Viorel Palaşcă, Daniel Cîrjan, chiar şi Eugen Coifan”.

„Au complotat împotriva partidului”

De cealaltă parte, preşedintele PNL Drobeta Turnu Severin, Daniel Cîrjan, susţine că excluderea celor trei a fost un act de dreptate faţă de ceilalţi liberali din judeţul Mehedinţi. „Este adevărat că eu am propus excluderea celor trei şi am recurs la această soluţie din mai multe motive. În primul rând, domnul Liviu Mazilu nu s-a implicat în alegerile parlamentare, ba mai mult, a sprijinit cu informaţii contracandidatul PNL la funcţia de senator pe Colegiul II. Tot Liviu Mazilu a încercat obstrucţionarea participării primarilor liberali din Mehedinţi la Congresul PNL din luna februarie 2013. acesta a mai avut şi apariţii publice în presa locală cu declaraţii împotriva conducerii judeţene şi naţionale a PNL. Liviu Mazilu se mai face vinovat şi de nerespectarea hotărârilor PNL pe toate fronturile şi reprezentarea intereselor altor forţe politice ba chiar încercarea de subordonare a filialei mehedinţene a PNL altor formaţiuni politice. În ultimul rând, acesta se mai face vinovat de coordonarea şi participarea la complotul organizat împreună cu MNMH (Mişcarea pentru Noul Mehedinţi) pentru schimbarea viceprimarului desemnat şi susţinut de PNL Mehedinţi, adică pe mine. Trebuie specificat faptul că în toate aceste cazuri, Liviu Mazilu a fost susţinut de Adriana Bădănoiu şi Romulus Vâlcu”, a declarat Daniel Cîrjan.
 Preluare din: http://www.mehedinteanul.ro/politic/7317-motive-de-excludere-in-pnl-mehedinti
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mazilirile din Mehedinţi sunt anti-Duicu

Recentele excluderi din PNL Mehedinţi (Liviu Mazilu, Adriana Bãdãnoiu, Romulus Vâlcu) fac parte din jocul politic lipsit de scrupule. Dar sã nu mai facem atâta caz, cãci PNL nu e nici primul, nici ultimul partid care-şi schimbã garda, care-şi exileazã liderii de ieri. Dincolo de toate jocurile de culise, un lucru e cert: mesajul mazilirilor liberale e unul pronunţat anti-PSD, anti-Duicu. PNL Mehedinţi s-a poziţionat ferm faţã de PSD, refuzând subordonarea şi tipul de relaţie pe care-l avea, ca partid, sub mandatul lui Liviu Mazilu.

Şase luni de parlament pentru aleşii mehedinţenilor

În iunie se fac deja şase luni de când, cu votul nostru, am trimis în forul legislativ al ţãrii o seamã de parlamentari de Mehedinţi. Tot şase luni se fac de când de unii nu am auzit mare lucru şi foarte vag câte ceva despre alţii. De exemplu despre Tudor Chiuariu, “mehedinţean’’ de prin pãrţile moldave, şi care a mai apãrut pe la televizor în nişte discuţii pe teme juridice. Fost ministru al Justiţiei, liberal, Tudor Chiuariu e parlamentar de Mehedinţi, cot la cot cu Petre Daea, Rodin Traicu, Marius Mihalache, Mihai Stãnişoarã, Marius Bãlu şi Nicolae Şerban. De ultimii trei am mai auzit în ultima vreme câte ceva. Poate cã la fix şase luni vor veni în faţa alegãtorilor cu un mic bilanţ al activitãţii lor, sã vedem şi noi pe ce am dat nişte voturi, dacã a meritat sau nu.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

In Mehedinti este stiut ca dottore Duicu, omul-partid PSD, adept al unanimitatii si politicii "pumnului in gura", a anihilat si subordonat toate formatiunile politice. Acum circa o luna ziarul "Observ Tot" a publicat fotografiile de mai jos ce dovedesc ca in aceiasi zi PNL-istii Cristian Busoi si Viorel Palasca au avut intalniri de taina cu marele Duicu.



Ulterior, Viorel Palasca si Ion Sarbulescu si-au anuntat candidatura pentru sefia organizatiei judetene si municipale a PNL. Si ca imaginea sa fie completa, recent televiziunea Galaxy anunta ca la sefia PNL candideaza "CUPLU SÂRBULESCU-TUȚU-PALAȘCĂ", ocazie in care primul, cunoscut traseist si prieten fidel al lui Bachus, afirma "in conditiile in care voi castiga alegerile la organizarea municipala Drobeta Turnu Severin". 
Din postarile anterioare se stie ca țața Tuțu PNL-ista e persoana care a fost inregistrata in timp ce incerca sa-l convinga pe consilierul judetean Alin Nicolicea cum ca Olteanu este "sarlatan de profesie" de talie mondiala, care a cerut presei, in sedinta ordinara de consiliu, sa-l investigheze pe Olteanu si apoi a cerut suspendarea din functie a consilierului Nicolicea pentru ca nu s-a ocupat de Olteanu. Aceasta tanti, scenarist si actor in actiunile regizate de Duicu, ajunsa miez in "cuplu" viitorilor candidati la sefia PNL ne anunta ca este la ultimul mandat de consilier judetean, deci in viitor nu va mai fi insarcinata de partid si ca atare se va putea plimba in liniste, impreuna cu dom' subprefect, pe malul "raului" Dunarea. Ma intreb daca decizia de a se retrage a luat-o inainte sau dupa ce a citit romanul "Psihopatul de alaturi". 

  
  


Asa cum bine a fost sesizat in articolul "Neputinta ori nepasare", din saptamanalul amintit, "De fapt lupta nu este alta decat a dirijorilor Duicu-Stanisoara! Iar dupa cum bate vantul nepasarii si dispozitiilor misterioase, Stanisoara pleaca cu sansa a doua in lupta suprematiei!"

Nu stiu daca Crin Antonescu doarme, dar daca nu se trezeste la realitate, e posibil ca "un om de afaceri de mare succes" sa-l faca, iar organizatia PNL Mehedinti sa ramana ... un vis. 

Personal, chiar nu ma intereseaza cine va ajunge la conducerea PNL Mehedinti, dar cred ar fi in detrimentul cetatenilor si al democratiei ca ultimul partid istoric sa aiba soarta PNTCD! 
 
Si apropo, dom' Director al Portului Drobeta, "Cea mai buna bautura este apa de izvor!"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu