sâmbătă, 22 decembrie 2012

Răz(ne)buneala "moșului"

Ne apropiem cu pasi repezi de sarbatorile de iarna si conform datinei incepe colindatul. Imi reamintesc ca pe timpul regimului comunist se practica colindul la comanda politica, cand Ceausescu si "crema" PCR erau preaslaviti de colindatori. Acum, dupa 23 de ani de pretinsa democratie, colindatul la comanda a luat amploare. Acest obicei strabun a ajuns sa fie pangarit si de satrapii locali, ce simt nevoia sa fie adulati si proslaviti pentru... abuzurile comise impotriva cetatenilor si jefuirea banului public. Asadar in data de 20.12.2012, dupa patru zile de greva foamei si tot atatea amenzi, dupa doua ore de protest in fata Consiliului Judetean Mehedinti, ne-am deplasat in holul de la intrarea in Prefectura pentru a solicita o audienta. Desi am asteptat circa doua ore nu am fost primiti pe motiv ca "dl. Prefect este plecat in teritoriu". Totul ar fi fost OK daca nu constatam ca de la etajul Palatului Administrativ, acolo unde se afla cabinetul Prefectului si al lui dottore Duicu, se auzeau zeci de voci ce urau "iubitilor conducatori" exact ca in timpurile de glorie ale impuscatului "cine asculta sa traiasca"! In acest timp zeci si zeci de persoane cu "greutate", de ambele sexe, pudrati si parfumati misunau de zor plini de importanta si sarsanale. La un moment a aparut si o doamna imbracata intr-un superb costum national, cu un grup de vreo 20 de "ingerasi" costumati asijderea, care a spus ca au venit sa colinde pe cei aflati la conducerea judetului. Grupul, printre care si copii de 5-6 anisori, sosit tocmai de la Baia de Arama, oras aflat la circa 70 Km de Drobeta Turnu Severin, a fost tinut in holul de la intrare mai bine de o jumatate de ora, apoi jandarmul care informase "stpanirea" de prezenta colindatorilor, le-a comunicat ca nu pot fi primiti. Si au plecat fara sa primeasca macar o bomboana! Ne-a durut sufletul vazand privirile pline de nedumerire si mahnire ale "ingerasilor" atunci cand insotitoarea le-a spus: "Haideti sa mergem copii. Am venit degeaba. Mosul nu vrea sa ne primeasca..."

"Mosul" fiind Adrian Duicu, omul-partid PSD, parvenit prin tot felul de "inginerii", care ajuns Presedinte al C.J. Mehedinti si-a numit toti finii si acolitii in functii publice. Acest individ ce nu are nimic comun cu democratia, practicant cu vechime al "politicii" pumnului in gura, a demarat o campanie de teroare impotriva opozitiei politice, a opozitiei civice si a reprezentantilor presei, toate acestea intamplandu-se sub privirile pline de admiratie si ingaduinta ale "pretenului" sau dottore Ponta.

Pai bine mai tovarasi, voi aia de "stanga", ce doriti unanimitate prin eliminarea oricarei forme de opozitie, nu pricepeti ca romanii nu mai vor dictatura, ci democratie?

Mai parvenitilor, cum  va permiteti sa umiliti si sa varsati veninul vostru de politicieni de doi bani asupra unor copilasi nevinovati?

Mai autoritatile "statului de drept", pe care noi cetatenii va platim, ce ne-ati facut dosare penale pentru ultraj prin "autosesizare", de ce nu v-ati "autosesizat" si in data de 20 si 21.12.2012 cand au iesit sute de brazi si tone de plocoane din Palatul Administrativ?

Angajati ai C.J. Mehedinti ce ati sunat zilnic la 112 sa fim amendati ca va tulburam linistea si nu puteti lucra, in data de 20 si 21.12.2012, cand rasuna cladirea de galagie, ati mai sunat la 112, in acele zile ati lucrat ceva pentru banii ce vi-i platim?


 
 Afara ba, demisia, voi nu reprezentati interesele cetatenilor!
 
  


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu